Verhuizen is niet niks, het is één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Dat stressvolle geldt uiteraard niet voor iedereen, zeker niet als je je laat verhuizen. Een verhuisbedrijf neemt je immers heel veel werk en zorgen uit handen. Maar een verhuizing naar het buitenland is wel nog een grotere stap, je moet veel meer regelen. Waar moet je aan denken als je gaat verhuizen naar Frankrijk? Wat zijn handige tips voor jouw verhuizing naar Frankrijk?

Begin op tijd met opruimen (en weggooien)

Het is de meest voor de hand liggende tip maar het blijft een hele belangrijke. Je kunt er namelijk veel geld mee besparen. Een verhuizing naar Frankrijk is een heel stuk duurder dan verhuizen binnen Nederland. Iedere doos met spullen die niet meer mee hoeft, spaart jou geld uit. Hoe jammer is het als je spullen mee verhuist om ze vervolgens in Frankrijk weg te gooien? Omdat je waarschijnlijk al maanden van tevoren weet dat je gaat verhuizen, is dit je kans om eens grof door je spullen te gaan.

Kies ruim van tevoren jouw verhuizer

Een extra voordeel van op tijd beginnen met voorbereiden is dat je precies kunt aangeven op welke dag je wilt verhuizen. Hoe later je een offerte aanvraagt, hoe later je daar akkoord op geeft, des te later kan je pas definitief reserveren. Als je wat later bent, zijn bepaalde dagen misschien al niet meer mogelijk. Internationale verhuizingen nemen uiteraard meer tijd in beslag dan nationale en dus loopt de agenda van de verhuizers sneller vol.

Bereid zelf veel voor

Ook deze tip geldt ook al voor verhuizingen over korte afstand. Maar ook voor jouw verhuizing naar Frankrijk kan je veel zelf doen. Ga je er voor de verhuisdatum nog een paar keer heen? Neem dan iedere keer wat spullen mee die je hier niet meer nodig hebt maar wel mee moeten. Begin ruim op tijd met inpakken (en gooi dus spullen weg) en vraag mensen om je heen of ze een handje willen helpen, met sjouwen bijvoorbeeld. Het zou ideaal zijn als je op de plek van aankomst ook iemand hebt die mee kan aanpakken. Bedenk dat alles wat jij doet (en dat van tevoren aangeeft bij het verhuisbedrijf) niet door verhuizers gedaan hoeft te worden.