De geschiedenis van schoonheidstrends gaat ver terug. In de jaren ’20 en ’30 was de trend vooral gericht op dunne wenkbrauwen en rode lippenstift. Marilyn Monroe werd in de jaren ’50 het toonbeeld van schoonheid met haar volle lippen, sproeten en dik omlijnde ogen. Tijdens de jaren ’70 en ’80 werd alles wat natuurlijker. Mensen lieten hun haar in natuurlijke golven vallen en make-up werd subtieler. In de jaren ’90 en 2000 zagen we een mix van alles, van minimalistische make-up tot de opkomst van de gothic look. Recentelijk zijn er trends ontstaan zoals contouren en volle wenkbrauwen. Rosacea behandeling is trouwens ook een belangrijk thema geworden, want steeds meer mensen willen hun rode huidtint verminderen.

Van minimalistisch naar opvallend

Schoonheidstrends zijn een reflectie van de tijd. In sommige perioden was de nadruk op natuurlijke schoonheid en in andere perioden was het juist de bedoeling om op te vallen met kleurrijke make-up. Denk aan de jaren ’80 met felle oogschaduw en felgekleurde lippenstift. Larimar Skincare Institute is een van de vele plekken waar je tegenwoordig terecht kunt voor de nieuwste trends en behandelingen. De opkomst van K-beauty heeft ook veel invloed gehad. Het draait hierbij om een stralende huid en subtiele make-up.

De toekomst van schoonheid

De laatste jaren is er een grotere nadruk gekomen op huidverzorging. Een gezonde huid wordt als de basis gezien voor elke schoonheidstrend. Producten met natuurlijke ingrediënten en behandelingen die de huid van binnenuit verbeteren worden steeds populairder. Trends zoals glazen huid en dauwachtige make-up zijn hier goede voorbeelden van. Daarnaast zien we ook dat mensen steeds meer kiezen voor duurzame en ethische producten. De nadruk ligt niet alleen op hoe je eruitziet, maar ook op hoe je je voelt en hoe je bijdraagt aan een betere wereld. Wat de toekomst ook brengt, één ding is zeker, schoonheidstrends zullen blijven evolueren en veranderen.