Elke dag krijgt je gezicht te maken met factoren zoals vuil, zweet en make-upresten. Door je gezicht ’s ochtends en ’s avonds goed te wassen, zorg je voor een schone en gezonde huid. Begin de dag met een milde reiniger, afgestemd op jouw huidtype. Na het wassen is het essentieel om een dagcrème met zonbescherming aan te brengen, zelfs als de zon niet fel schijnt. UV-stralen zijn namelijk overal. ’s Avonds was je de dag van je af. Hierdoor verwijder je alle onzuiverheden en bereid je je huid voor op het herstel dat ’s nachts plaatsvindt.

Verwijder altijd je make-up voor het slapen

Je huid heeft ademruimte nodig. Dus als je make-up draagt, zorg er dan voor dat je deze voor het slapen grondig verwijdert. Een goede skincare routine houdt rekening met het verwijderen van alle make-up, zodat je poriën niet verstoppen en je huid zich ’s nachts kan herstellen. Micellair water, reinigers op oliebasis of make-up doekjes zijn ideale producten om make-up te verwijderen. Na het reinigen is het een goed idee om een nachtcrème of serum aan te brengen. Dit helpt bij de hydratatie en regeneratie van je huid terwijl je slaapt.

Hoe voorkom je puistjes

Niemand wil last hebben van puistjes. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ze te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk om je handen weg te houden van je gezicht. Onze handen zitten vol bacteriën en deze kunnen gemakkelijk puistjes veroorzaken als ze in aanraking komen met onze gezichtshuid. Verder is het essentieel om producten te kiezen die bij je huidtype passen. Producten voor een vette huid kunnen bijvoorbeeld uitdrogend werken op een droge huid. Een gezond dieet speelt ook een rol. Voedsel rijk aan omega-3 vetzuren, zoals vis, kan helpen ontstekingen te verminderen. Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Ten slotte, zorg voor een regelmatige huidverzorgingsroutine. Regelmaat kan veel problemen voorkomen.