vacature bouw

Of je nu al werkzaam bent in de bouw of op zoek bent naar een totaal andere carrière, kijk eens naar: vacature bouw. Zeker als je nu totaal iets anders doet, zul je verrast zijn door het aantal mogelijkheden. Op mbo, hbo en masterniveau zijn er verschillende soorten functies.

vacature bouw

Een vacature bouw is niet alleen voor mannen

En vergeet als vrouw niet te kijken of er een geschikte vacature te vinden is. Hoewel mannen nog steeds ruim vertegenwoordigd zijn, pas je ook als vrouw prima in de organisatie. Van uitvoering tot leidinggeven, het maakt niet uit of je een man of vrouw bent.

Uitvoerende werkzaamheden

De meest bekende beroepen zijn nog steeds metselaar, loodgieter, stukadoor en elektricien. Maar bij de wereld van de bouw hoort ook scheepsbouw of het maken van meubels. Wanneer je meubels maakt kan dat maatwerk zijn, op bestelling van een klant. Of je produceert een hele serie voor een meubelketen. Soms werk je met je handen, soms bedienen je handen een machine.

Jij bent een creator

Hoe dan ook, jouw handen doen het werk. Of je nu aan een schip, aan een woonhuis of aan een meubelstuk werkt, jouw handen bepalen hoe het eruit komt te zien. Een muur met gaten strak stuken? Jij creëert een perfect resultaat. Het skelet van een bank maken? Jij zorgt ervoor dat de volgende lagen perfect passen.

Een beetje stressbestendig zijn is nodig

Soms valt er iets tegen en blijkt een simpele klus niet simpel te zijn. Je ontdekt een lekkage of schimmel onder de vloer. Misschien is de bedrading van een heel huis aan vervanging toe, terwijl je alleen nieuwe stopcontacten kwam plaatsen. Rustig blijven en zoeken naar de beste oplossing is dan nodig. Of er komt een grote order binnen van een meubelketen. En een dag later worden twee collega’s geveld door de griep. Ook in deze situatie is het belangrijk om kalm te blijven. Als jij onder moeilijke omstandigheden het hoofd koel weet te houden, is de bouwwereld voor jou een leuke werkplek.

Ga gewoon eens zoeken

Als je een nieuwe stap wilt zetten in je carrière of op zoek bent naar een andere baas, ga dan eens zoeken en ontdek de mogelijkheden. Of wanneer deze wereld helemaal nieuw voor je is: ga eens in gesprek met een aannemer, drink een kop koffie samen en ontdek welke mogelijkheden er allemaal zijn.