Na de zomer gaat je zoon of dochter naar de brugklas. Voor je kind ontzettend spannend, maar ook als ouder kan het spannend zijn. Je wilt je zoon of dochter natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Daarom is het belangrijk om de juiste spullen in huis te halen, zoals een heren of dames schooltas. Wat je naast een tas nog meer nodig hebt, lees je in deze blog! Kijk eens op Gavetas.nl.

Schoolspullen kopen

Het is belangrijk om spullen te kopen die school iets leuker maken: mooie mappen, goede pennen en een coole etui. Zo maak je een feestje van de voorbereidingen en het gebruik van deze spullen wordt ook een stuk leuker. Deze spullen horen natuurlijk in een goede schooltas. Een rugtas is het meest praktisch, maar sommige kinderen geven de voorkeur aan een schoudertas.

De fietsroute

Veel brugklassers moeten een fietstocht afleggen voordat ze op school aankomen. Door deze weg regelmatig te fietsen, hoeft je kind zich geen zorgen meer te maken. Naast dat ze de weg kennen, is het ook belangrijk om te weten hoe lang de fietstocht duurt. Want, te laat komen op de eerste schooldag is natuurlijk niet de bedoeling!

Werkplek

Een opgeruimde en rustige werkplek is belangrijk voor een brugklasser. De hoeveelheid huiswerk zal voor je zoon of dochter wennen zijn. Daarom is het belangrijk dat je kind in ieder geval een bureau heeft. Hier kunnen alle boeken neergelegd worden. Zorg er ook voor dat er een duidelijke planning komt te hangen. Een agenda is vaak net te klein!