Een zzp’er arbeidsongeschiktheidsverzekering is een vaak vergeten onderdeel van het zzp-schap. Als je zzp’er heb je heel veel vrijheid en de mogelijkheid om zelf te kiezen wanneer je werkt, waar je werkt en wat is er voor vraagt. Deze enorme vrijheid is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor het zzp’-schap. 

Wat moet je regelen

Daarom is het belangrijk dat je een idee hebt van wat je allemaal moet regelen voor het zover is. Natuurlijk zul je ten eerste al moeten inschrijven bij de kvk voordat je überhaupt als zzp’er aan het werk kan. Daarna kun je direct beginnen met werken, mits je in de bouw werkt. Dan heb je een aantal goede verzekeringen nodig die je verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Afhankelijk van op welke hoogte je werkt, wordt gekeken hoe duur de verzekering voor je zal zijn. 

De toekomst van arbeid

Er zijn plannen om de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen verplicht te gaan maken bij alle zzp’ers die werken. Daardoor zou je dus als zzp’er altijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan moeten nemen ook als dit misschien niet meteen nodig is of betaalbaar is.