Zonnepanelen

Je ziet het de laatste jaren steeds meer op de weg. Elektrische auto’s en bussen die volledig op elektriciteit rijden en niks meer met brandstof te maken hebben. Veel mensen die een elektrische auto bezitten die hebben thuis of op werk een oplaadpunt waar ze hun auto mee doen opladen. Je bent dan wel goed bezig voor het milieu alleen het grote nadeel hiervan is dat je energiekosten hier aardig de lucht mee inschieten. Daarom kan je ervoor kiezen om zonnepanelen op je dak te gaan leggen zodat je op deze manier je auto met de zon kunt opladen. Hierdoor betaal je maar een keer voor de panelen, maar kan je hierdoor wel door je eigen opgewekte stroom je auto laten rijden.

Zonnepanelen

Tesla

Iets wat je ziet bij het grootste elektrische automerk van de wereld, Tesla, is dat ze gebruik maken van grote zonneparken met zonnepanelen die energie opwekken wat wordt omgezet in stroom voor hun zogeheten Superchargers. Dit is iets wat eigenlijk geen ander automerk doet en dit maakt Tesla dan ook uniek. Deze Superchargers zijn dan ook alleen gemaakt voor mensen die een Tesla auto bezitten en deze willen opladen. Zo wordt je auto met ongeveer een half uurtje helemaal opgeladen en kan je weer gebruik maken van je 800 kilometer gebruik.

Laat je panelen keuren

Heb je al enkele jaren zonnepanelen en wil je voor de zekerheid weten of alles nog wel helemaal lekker loopt? Dan is het goed om dit te laten controleren door een bedrijf die dit aanbiedt. Op deze manier kom je erachter of alles nog goed werkt en/of de stroom bijvoorbeeld door de omvormer nog goed omvormt, wordt. Dit is goed om te weten of er bijvoorbeeld onderdelen aan vervanging toe zijn of dat nieuwe onderdelen beter zijn voor bijvoorbeeld meer opwekking