Ik ben gek op water. En hiermee bedoel ik niet het drinken van, na ja, eigenlijk ook wel, maar het spelen met. Alles is leuk. Van waterskiën tot springen van de duikplank. Het liefst ging ik naar grote zwemparadijzen. Tijdens vakantie in de zomer zorgde mijn ouders ervoor dat er altijd een heel groot zwemparadijs in de buurt was. Ik kan me één vakantie in het zuiden van Duitsland nog heel goed herinneren. Het weer was perfect. Volle zon. 28 graden en geen wind. Af en toe wel een briesje die ons cool hield. Vanaf onze camping in de heuvels maakte we elke dag uitstapjes. Op een vrijdag vertrokken we naar een rivier hoger in de bergen. Deze plek stond bekend om het spelen met en in de natuur. Het was hier heerlijk rustig. Niet te veel mensen kende deze plek. Maar genoeg mensen dat je je niet alleen voelde. Voor mij was dit perfect. De volgende dag gingen we naar het meer waar de rivier waar we in hadden gespeeld op uit kwam. Hier huurde we een boot met een rubberen band aan het touw. Deze band zat op een manier in elkaar dat deze de lucht in vloog als de boot extra gas gaf. Ik kon niet ophouden met lachen.

Nieuw vrienden

Op de camping vlak naast onze tent maakte ik vrienden met een Duitse jongen. Deze vertelde mij over een heel groot waterpark vlakbij zijn woonplaats. Het klonk perfect. Er waren 25 glijbanen van allerlei soorten en maten. Ik wilde hier heel erg graag heen op vakantie. Helaas waren mijn nieuwe vriend en zijn ouders het jaar erop al ergens heen op vakantie. Ik kon hier dus niet heen om hen te bezoeken en het waterpark te zien.

Verassing

Een jaar later had ik nog steeds contact met mijn nieuwe vriend. Op een zondag ochtend verschenen er twee luchtkussen enveloppen in de brievenbus. In de één zat een kaart van de familie van mijn nieuwe vriend vanuit Kroatië, het land waar ze heen waren op vakantie. In de andere enveloppe zat een sleutel en uitleg. Het was de sleutel van hun huis vlakbij het waterpark! Mijn ouders hadden dit geregeld als verassing. We zouden erheen rijden met de auto en mochten een week lang logeren in het huis van mijn nieuwe vriend. Mijn geluk kon niet op, ik was zo blij. Ik kon echt niet wachten om alle glijbanen te zien!