vacature projectleider werktuigbouwkunde

Zoek je een vacature projectleider werktuigbouwkunde? Als projectmanager kun je je specialiseren in het begeleiden van projecten op verschillende gebieden. Een voorbeeld hiervan is een projectmanager werktuigbouwkunde. In het algemeen heb je als projectmanager meerdere verantwoordelijkheden: het aansturen van projecten, waarbij je verantwoordelijk bent voor de voorbereiding, de voortgang van het proces en de eindresultaten. Voorbereiding omvat het plannen, samenstellen van teams en het toewijzen van taken. Ook sluit je overeenkomsten met klanten voor leveringen en overeenkomsten met leveranciers en onderaannemers. Je controleert of er een oplossing moet worden geregeld en je voert ook de overige communicatie met de betrokken partijen.

vacature projectleider werktuigbouwkunde

Wat zijn de werkzaamheden?

Als je projectleider wilt worden op het gebied van werktuigbouwkunde, moet je een hbo-opleiding hebben afgerond. Er is geen specifieke opleiding om projectmanager te worden, maar je moet wel een opleiding op dit gebied volgen. In dit geval is dat de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde of de hbo-opleiding Installatietechniek. Ze vereisen (bijna) altijd een bepaald aantal jaren beroepservaring. Ook is het zo dat veel huidige projectmanagers binnen het bedrijf hebben gewerkt en zijn doorgegroeid naar deze functie. 
Vraag naar projectleiders

Er is een redelijke vraag naar projectmanagers op alle gebieden en als je eenmaal werkt als projectmanager kun je doorgroeien naar een andere (manager)functie binnen het bedrijf met meer verantwoordelijkheid.