Een klant betaalt maar niet en de betalingstermijn is maanden terug verstreken. Je begint je nu toch echt te realiseren: dit is een wanbetaler. Je hebt al alles wat in je eigen macht ligt gedaan om je geld terug te krijgen, maar het geld komt maar niet. Dan is het tijd om een incassobureau als incassobureau Credifin in te schakelen. En hoewel incassobureaus van oudsher een vrij slechte, misschien zelfs brute, reputatie hebben is dat tegenwoordig helemaal niet meer zo. Ook incassobureaus realiseren zich dat de harde hand niet bepaalt werkt om je geld terug te krijgen.

  1. Is een incassobureau niet iets te hard?

Goed, de klant in kwestie was jarenlang een trouwe klant, en je wil het hen eigenlijk niet aandoen dat er een incassobureau langskomt. Deze gedachtegang is, denkend aan het stereotype beeld van een deurwaarder, zeker weten herkenbaar. Maar maak je geen zorgen: de deurwaarders van nu zijn een stuk vriendelijker tegen je debiteuren. Mensen antagoniseren maakt het namelijk niet minder moeilijk om hun medewerking te krijgen bij het voldoen van een betaling. Vriendelijk contact en betalingsregelingen daarentegen kunnen er juist voor zorgen dat de wanbetaler, hoewel iets later, wel betaalt. Dit is een stuk beter dan het aanvragen van een faillissement, waarin je zelden tot nooit al je geld terug zal krijgen, of het beginnen van een dure rechtszaak.

  1. Hoe benaderd een incassobureau mijn wanbetaler dan?

Een incassobureau weet je wanbetaler allereerst te vinden. Het is namelijk zo dat mensen zich voor schulden schamen, en zich daarom kunnen gaan verstoppen als ze last hebben van hoge schulden. Een incassobureau zal er alles aan doen om alle mogelijke contactmogelijkheden van jouw klant te vinden, en zal de wanbetaler dan, vriendelijk maar streng, in gesprek gaan met de wanbetaler om jouw geld terug te halen. En mocht het in het uiterste geval niet werken dan kan het incassobureau alsnog een gerechtelijke procedure kunnen starten of een faillissement aanvragen. En bij een incassobureau als https://www.credifin-nederland.nl/ zal alle incassokosten op de wanbetaler verhalen, waardoor jij geen geld verliest.