Wandelen met de goede schoenen

1 laarsjes

Een wandeling is ideaal om de tijd door te komen deze zomervakantie. Het is rustgevend, sportief en je ziet ook nog eens iets van de omgeving. Welke schoenen je dan het beste aan kan doen, valt over te discussiëren. Doe je stevige bootsaan voor extra steun tijdens het lopen of juist sportieve sneakers die gemaakt zijn om in te sporten. Beide hebben hun voor- en nadelen, maar welke je het best kan kiezen, ligt ook aan de wandeling zelf.

Stevige schoenen voor ruige terreinen

Boots zijn ideaal als je een wandeling gaat maken in een ruwer gebied met veel heuvels en grove stenen. Als je een route gaat lopen met een hoop gruis en ongelijke paden is het fijn om een stevige schoen aan te doen die meer steun biedt. Dan ga je minder snel door je enkel en hou je het langer vol. Daarnaast is een laarsje ook wel fijn als het wat kouder is. Deze zijn namelijk warmer dan sportschoenen. Denk bij laarzen niet aan regenlaarzen, maar echt aan robuuste schoenen met een dikke zool. Het is wel verstandig om de boots eerst in te lopen, want gelijk nieuwe laarzen dragen tijdens een wandeling kan leiden tot blaren en pijnlijke voeten.

Sportschoenen voor een meer relaxte wandeling

Je hoeft natuurlijk niet gelijk de ruigte op te zoeken als je een wandeling gaat maken. Je kan er ook voor kiezen om rustig te wandelen in een park of gewoon in de stad. Dan is een sportschoen misschien een betere keuze. Deze zijn ervoor gemaakt om je voeten te ondersteunen voor langere tijd en zijn een stuk lichter dan laarzen. Daarnaast zijn ze ook beter te dragen bij warmer weer, aangezien ze vaak gemaakt zijn van een stof die goed ventileert. Als je ervoor kiest om te rennen, is dit ook een betere keuze. Rennen is lastig met laarzen aan en sportschoenen zijn hiervoor flexibeler. Het is ook fijn om deze schoenen eerst in te lopen, maar je zult minder snel last krijgen van blaren dan met nieuwe laarzen.