vacature stedenbouwkundige

Er zijn talloze plekken die een vacature stedenbouwkundige plaatsen. Het is belangrijk om je  te verdiepen in wat één vakgebied kan bieden voor de samenleving. Stedenbouwkunde houdt namelijk meer in dan alleen het bedenken en inrichten van gebouwen of ruimtes. Het bevat veel diverse aspecten. 

Het proces binnen stedenbouwkunde

Een stedenbouwkundige ontwikkelt gebieden in de stad. Maar daarvoor gaan ze eerst diepgaand onderzoek verrichten om te zien waar vraag naar is, wat zijn de wensen van mensen en de klant, wat zijn de mogelijkheden in een bepaald gebied? Deze uitkomsten worden omgezet in tekeningen of maquettes die bestemmingsplannen worden genoemd.

Er worden presentaties gehouden en de wensen van de opdrachtgever, gemeenten, projectontwikkelaars en andere belanghebbenden meegenomen.

Daarmee bespreken ze met architecten de afwerkingsmogelijkheden. 

vacature stedenbouwkundige

Invloed van steden inrichting

Door bepaalde gebieden in een stad te herinrichten, kan het een heel nieuw leven inblazen. Oude met nieuw, of volledig modern, het geeft niet alleen een mooie esthetiek, maar is vaak ook praktisch ingericht.

Erg gewaardeerd werk

Er komt heel wat bij spelen, maar de resultaten zijn merkwaardig en uniek. Zo kan de stedenbouwkundige een gebied inrichten dat door miljoenen mensen bezocht gaat worden, een monumentaal stadsdeel vormen of zelfs een prijs verdienen.