houten vloer

Veel mensen zijn altijd heel positief over een houten vloer, en terecht. Want deze vloeren zijn ook goed, en gaan gemiddeld 40 jaar mee. De vloeren vallen gewoon goed in de smaak van de meeste mensen. Een vloer van houd kost ongeveer rond de 30 en 80 euro per vierkante meter. De prijsverschillen liggen aan de hoeveelheid natuurlijk maar ook aan de soort vloer die je kiest.

houten vloer

Denk goed na

In de zomer kan het hout uitzetten en bol gaan staan. Dit komt door de warmte van buiten en de vochtigheid die werkt op de vloer. Het uitzetten van je vloer kan je nooit volledig tegengaan, wel zijn er dingen om te doen zodat je het kan verminderen. Houdt de luchtvochtigheid van de ruimte in de gaten. Je kan dit goed in de gaten houden met een hygrometer. Hang deze meter in je woonkamer en houdt deze regelmatig in de gaten. Een normale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent.Is de luchtvochtigheid niet goed ga dan kijken naar andere opties om dit tegen te gaan. 

Ook kan de vloer snel beginnen met kraken, dit komt dus door het werke van de vloer. De vloer is duurzamer dan andere maar de nadelen liggen soms toch wat hoger dan andere vloeren. Ook kun je massieve vloeren niet gebruiken als je vloerverwarming wilt plaatsen in je huis. Want een houten vloer kunnen niet goed tegen de warmte, als er warmte op komt gaat de vloer kromtrekken en is je vloer verpest.De prijs van een massief houten vloer is ook best prijzig.