De winter is nog niet voorbij, maar toch zijn we stiekem allemaal al bezig met de zomervakantie. Waar gaan we dit jaar heen? Wat gaan we doen? Gaan we met het vliegtuig naar een warm land, pakken we de caravan en gaan we op vakantie in eigen land of gaan we er met de boot op uit. Genoeg keuze, maar let wel even op onderstaande zaken voordat je daadwerkelijk weggaat.

Keuringen

Ga jij met de boot weg? Of ga jij met de caravan op reis. Dan is het belangrijk dat je controleert of jij alle benodigdheden bij je hebt.  Daarnaast is het ook goed om voor vertrekken bijvoorbeeld de brandblusser te laten keuren. Waarom? Als er brand uitbreekt in de caravan of op de boot, is het natuurlijk belangrijk dat de brandblusser werkt. Ook kan het later belangrijk zijn bij de verzekering. Kijk eens op de website van Safety Service Leusink voor meer informatie.

Vaccinaties

Ga jij dit jaar lekker met de caravan naar Frankrijk? Dan hoef je dit niet te lezen. Maar, ben jij van plan om een verre reis te maken? Bijvoorbeeld naar Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. Dan heb jij ook vaccinaties nodig. In deze landen komen infectieziekten voor zoals hepatitis A, buiktyfus, gele koorts en malaria. Ook zijn de hygiënische omstandigheden soms matig tot slecht, wat kan leiden tot ziekte.

Reistijd

Goed om van te voren te checken: De reistijd. Ga jij in Europa op vakantie? Dan zijn de maanden Mei tot en met September ideaal. Ga jij naar een ander continent? Hou dan rekening met de juiste tijd en de temperaturen.