Een houder keukenrol, een nieuwe bestekset, misschien een combimagnetron of toch zo’n grote, klassieke oven? Bij het plaatsen van een nieuwe keuken komen een hoop keuzes kijken. Het kan soms overweldigend zijn door het grote assortiment aan keuzes waardoor er uiteindelijk maar geen einde aan het proces lijkt te komen. Kleuren en designs zijn uiteraard belangrijk, en iedereen weet wel dat in een keuken op zijn minst een goede koelkast, fornuis en wasbak hoort. Maar over de details wordt vaak heen gekeken. Waar moet je allemaal precies aan denken bij het ontwerpen van een nieuwe keuken? Hier enkele tips om het geheel wat overzichtelijker te maken.
Een goede basis ontwerpen
De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in een huishouden; er wordt immers dagelijks maaltijden in klaargemaakt. Om deze reden is het van belang dat alle materialen in de keuken van goede kwaliteit zijn. Het beste is om in één keer wat meer te investeren waardoor je een kwalitatief goede keuken krijgt die je leven lang meegaat, dan dat je voor goedkoop opteert en daar binnen de kortste keren spijt van gaat krijgen. Ook adviseer ik om voor tijdloos te gaan; misschien is het nu wel hip om een knaloranje keuken te hebben, maar binnen no time kan die trend weer helemaal omslaan. Kies voor mooie, neutrale kleuren en tijdloze materialen zoals houten aanrechtbladen. Naast de voor de hand liggende koelkast, fornuis, oven, magnetron en wasbak zijn er nog wat overige essentiële materialen die elke keuken moet bevatten: een houder keukenrol, een mooie nieuwe bestekset, bij elkaar passend en stijlvol servies, glazen, een waterkoker, verschillende soorten messen… en wie nog wat budget overhoudt kan overwegen een vaatwasser te installeren. Uiteindelijk hangt het af van je eigen smaak en prioriteiten, maar het belangrijkste advies luidt: kwaliteit boven kwantiteit.