Nu de zomer weer aanbreekt, is het goed om op je viervoeter extra goed te verzorgen. Je kunt hem of haar natuurlijk extra verwennen met een kauwbot voor een hond. Naast een extra snack kun je ook maatregelen nemen tegen de hitte. Een hond kan namelijk goed ziek worden van de warmte. Direct een hondenbot kopen? Kijk dan eens op de website van Aware Pet Products.

Borstelen en bijknippen

Honden kunnen hitte minder goed kwijt dan mensen. Honden met een korte snuit zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor oververhitting, evenals honden met een dikke/lange vacht. Daarom is het van belang om je hond regelmatig te borstelen. Hiermee haal je de losse haren weg en verminder je de ondervacht. Heeft jouw hond lang haar? Dan is het verstandig dat je het haar op de buik, oksels en in de liezen knipt. 

Afkoeling door water

Het is misschien verleidelijk, maar je hond natspuiten met de tuinslang is niet een goed idee. Zodra de bovenkant van de hond namelijk nat wordt, sluit de vacht. Wel kun je de poten, oksels, buik en liezen nat maken. Er zijn ook speciale koelproducten te koop zoals koelmatten en koelhalsbanden. 

Controleer de temperatuur

Een andere, belangrijke factor is de verblijfplaats van de hond. Controleer de temperatuur van de ruimte, er kunnen namelijk enorme verschillen zijn in de loop van de dag. Let vooral op bij ruimtes zoals een schuurtje of bijkeuken met plat dak, een serre, de tent, de caravan en natuurlijk de auto. Zie jij bij warm weer een hond in een auto zitten en kun je de eigenaar niet vinden? Sla dan niet zelf de autoruit in, maar schakel de politie in.