We kunnen met recht en rede stellen dat Tanzania (veruit) één van de mooiste safarilanden is op het Afrikaanse continent. Er zijn heel wat verschillende zaken waar Tanzania bekend om staat. Denk hierbij niet alleen aan de Serengeti, maar wat bovendien ook te denken van de Kilimanjaro? Bovendien spreekt het voor zich dat dit land ook bekend staat omwille van de aanwezigheid van de toch wel bijzondere Ngorongoro Krater. Hoe dan ook, ben jij van plan om een reis te gaan ondernemen naar dit prachtige land in Afrika? Dan kunnen we alleen maar stellen dat de bezienswaardigheden in dit artikel zeker en vast niet over het hoofd mogen worden gezien.

De Ngorongoro-krater in Tanzania, niet te missen!

De Ngorongoro-krater is een gigantische kuil welke zich bevindt in het Afrikaanse aardoppervlak. Voor deze kuil geldt niet alleen dat ze er bekend om staat prachtige landschappen te herbergen, bovendien is het zo dat er ook een ruime variatie aan wilde dieren in leven. Dit is één van de meest dichtbevolkte wildparken van heel Afrika. Er is sprake in van een unieke leefomgeving welke je nergens anders ter wereld kan aantreffen. Dit is sinds jaar en dag één van de absolute troefkaarten van dit absoluut bijzondere land. Op moment van schrijven is dit de grootste, ingestorte vulkaankegel welke zich op onze mooie planeet bevindt.

Serengeti, het meest iconische safaripark in Tanzania

Niet alleen de Ngorongoro-krater is een bijzonder belangrijke bezienswaardigheid in Afrika, dat geldt eveneens voor de zogenaamde Serengeti. Dit is niet alleen één van de absolute top bezienswaardigheden van Tanzania, maar eigenlijk van heel Afrika. Ze mag zich dan ook niet voor niets sinds jaar en dag het meest iconische safaripark noemen van het hele continent. In het bijzonder de jaarlijkse ‘Great Migration’ die er plaatsvindt heeft ervoor gezorgd dat dit door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de meest indrukwekkende en ook vaakst bezochte bezienswaardigheden van Afrika. Ze beschikt over een totale oppervlakte van een duizelingwekkende 30.000 vierkante kilometer.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat slechts 80 procent van de Serengeti in Kenia is gelegen. Voor de resterende 20 procent geldt dan ook dat ze zich bevindt in buurland Kenia. Het indrukwekkende gebied bestaat hoofdzakelijk uit een combinatie van savanne, grasvelden evenals natuurlijk ook boslandschappen. Hoe dan ook, tijdens een vakantie in Tanzania geldt ook voor dit park dat ze een bezienswaardigheid is die je zeker en vast niet mag missen!

Geniet als afsluiter op één van de meest paradijselijke stranden

Heb je tijdens jouw vakantie in Tanzania een vrij druk schema moeten volgen? Zou je dan ook graag aan het einde van je reis nog eens willen kunnen genieten op een heerlijk en bovendien paradijselijk uitziend strand? Dat is zeker mogelijk! Voor heel wat reizigers geldt in de praktijk immers dat ze de keuze maken om hun reis af te ronden op het eiland Zanzibar. Hier kan je rekenen op de mooiste stranden terwijl je ook geniet van heerlijk tropische temperaturen evenals een geschiedenis die boordevol staat met buitenlandse invloeden. Eigenlijk is nog even vertoeven op het paradijselijke eiland Zanzibar echt de beste afsluiter voor jouw vakantie!