In, voornamelijk de grote steden, hoort de swapfiets bij het straatbeeld. Deze fietsen zijn te herkennen aan de blauwe voorband. Afhankelijk van de stad bestaat er een keuze uit verschillende fietsen. Zo kan er ook gekozen worden voor een E-bike.

Wat is een swap fiets?

Een swap fiets is een fietsabonnement Voor een vast bedrag per maand wordt er een fiets ter beschikking gesteld geheel naar wens. In het geval van pech onderweg wordt er voor hulp gezorgd. Mocht een reparatie niet mogelijk zijn, dan wordt de fiets binnen 48 uur omgeruild. 

Het abonnement is elke maand opzegbaar en de levering is gratis.

Keuze uit twee abonnement soorten:

Flexibel

Met een flexibel abonnement wordt eenmalig inschrijfgeld betaald en kan elk moment kosteloos worden opgezegd.

Loyaal

Met een loyaal abonnement wordt er geen inschrijfgeld betaald en kan na 6 maanden kosteloos worden opgezegd. 

Voor beide abonnementen geldt een opzegtermijn van 1 maand en wordt de eerste en laatste maand vooraf betaald.

Pech onderweg?

Bij elk abonnement zit gratis standaard service en reparaties, binnen inbegrepen. Via de app kan er contact worden opgenomen voor hulp binnen 48 uur. Valt de hulpvraag binnen het servicegebied, dan komt er persoonlijke hulp ter plekke. Is dit niet het geval, dan kan er altijd een bezoek gebracht worden aan een van de 21 winkels, ook zonder afspraak.

Fiets gestolen?

Helaas komt diefstal nog elke dag voor. Diefstal is natuurlijk te voorkomen door een fiets goed op slot te zetten. Swap fietsen worden geleverd met ingebouwde dubbele sloten, daar bovenop hebben de e-bikes nog een slot voor de accu. Als de fiets toch gestolen wordt, ondanks het gebruik van de twee sloten, wordt er een toeslag berekend. Deze toeslag is afhankelijk van het type fiets. Daarnaast wordt hulp geboden bij het doen van aangifte bij de politie zodat er snel een nieuwe swap fiets geleverd kan worden.
Deze formule heeft een positief effect op de duurzaamheid. Doordat er meer gebruik gemaakt wordt van de swap fiets, wordt er minder gebruik gemaakt van de auto en openbaar vervoer. Dit is natuurlijk heel goed voor het milieu. Bekijk deze website eens: www.skopei.com