software render

Een software render is iets wat veel gebruikt wordt in de wereld van de reclames, tv, en film. Toch is de term niet even bekend bij iedereen. Een render zorgt ervoor dat afbeeldingen worden gegenereerd uit data van computers. Er zijn twee soorten technieken van renderen, namelijk real-time-rendering en pre-rendering.

Een software render met real-time-rendering

Misschien geeft het woord zelf het al een beetje weg, maar wanneer je gebruik maakt van een software render met real-time-rendering, dan wordt er gerenderd op hetzelfde moment als waarop je gebruik maakt van de afbeelding. De afbeeldingen moeten dus op een erg hoog tempo worden gemaakt, omdat het direct wordt geproduceerd en wordt weergegeven. Je kunt hierbij dus niet treuzelen.

software render

Een software render met pre-rendering

Wanneer je gebruik maakt van een software render met pre-rendering, dan wordt er niet verwacht dat je doorwerkt. Bij deze techniek is snelheid geen probleem. Dit wordt vaak gebruikt bij animaties en andere visuele effecten, waarbij het resultaat hyperrealistisch dient te zijn. Het zorgt dus voor een enorm goede kwaliteit en wordt vaak gebruikt voor films of reclames. De computer die je gebruikt heeft dan alleen effect op de tijd die nodig is voor het renderen, en niet op de kwaliteit van je resultaat. Ideaal dus!