In de afgelopen jaren hebben wij Nederlanders allemaal massaal uitgevonden hoeveel er in ons eigen land eigenlijk te zien is. Hierdoor zijn wij in ons eigen land veel op vakantie gegaan en hebben we in principe ons eigen land opnieuw uitgevonden. Er zijn dan ook veel verschillende plekken in ons land waar men zeer goed van een vakantie kan genieten. Nederland heeft bijvoorbeeld veel verschillende natuurgebieden waar prachtige fiets- of wandeltochten gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug of de Hunebedden. Daarnaast hebben we in het westen natuurlijk ook nog de kust, waardoor er in het hele westen eigenlijk een strand bezocht zou kunnen worden. Daarbovenop komen natuurlijk ook nog de Waddeneilanden van ons land, die ook een geweldige vakantie kunnen aanbieden. Ook kan men kiezen voor bepaalde provincies. Elke provincie in Nederland heeft dan ook wel iets te bieden. 

Friesland 

Een vakantie Friesland is bijvoorbeeld een leuke provincie om naar op reis te gaan deze zomer. Niet altijd zijn er in deze provincie meerdere wateren te vinden, maar ook zijn de steden in deze provincie allemaal wel een bezoekjes waard. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om een vakantiepark te bezoeken. Op deze manier zal er veel in het park te doen zijn, maar tevens kan dan altijd de keuze worden gemaakt om ook de plekken buiten het park te gaan bezoeken. In een vakantiepark zijn er vaak meerdere dingen te doen. Meestal is er een zwembad of meer waar gezwommen kan worden. Ook zijn er meerdere eetgelegenheden en bovendien is er altijd wel iets leuk te doen voor de kinderen, want in gezinnen is het natuurlijk vooral belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben. 

Verschillende faciliteiten

Daarvoor zijn er in de meeste vakantieparken verschillende dingen te doen. Allereerst is het wel belangrijk om te bepalen hoelang je precies op reis wil gaan. Er zijn diverse arrangementen per persoon beschikbaar voor een bepaald aantal dagen. Er zijn zelfs vakantieparken die zich in de duinen van Friesland bevinden. Dat is natuurlijk de ideale locatie om prachtige wandelingen te kunnen maken tijdens de vakantie. Ook kunnen er bij sommige plekken bootjes gehuurd worden, zodat jullie met het hele gezin of een vriendengroep het water op kunnen gaan. In sommige parken kan er ook aan diverse soorten welness gedaan worden met een bubbelbad of zelfs een sauna. Zo kan je helemaal ontspannen terug naar huis aan het einde van de welverdiende vakantie.