Ben je al bekend met NOGEPA? Als je er niet direct mee te maken hebt wellicht niet, maar in het geval je gaat werken in de offshore industrie zul je hier in de toekomst zeker mee bezig gaan moeten houden. NOGEPA staat voor Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie. In dit artikel vind je meer informatie over NOGEPA. 

Wat is een NOGEPA training?

Als je werkzaam bent in de offshore sector in het Noordzeegebied of overweegt dit te gaan doen, zul je een NOGEPA training moeten doen. Om überhaupt dit werk uit te mogen voeren heb je minimaal de Basic OFfshore Safety training nodig. Je leert hier verschillende vaardigheden en doet nuttige kennis op omtrent het vak. Zo leer je over first aid, sea survival en fire fighting & rescue, maar ook helicopter safety komt bijvoorbeeld aan bod. 

Waarom NOGEPA?

Aangezien je in de offshore industrie op open zee werkt, speelt veiligheid een grote rol. Indien er calamiteiten plaatsvinden duurt het namelijk doorgaans langer voordat hulpdiensten ter plekke kunnen zijn. Om die reden is het van belang dat men op de hoogte is van veiligheidsprotocollen en relevante medische kennis, zodat er op een adequate manier gehandeld kan worden. 

Een NOGEPA training volgen

Overweeg je een NOGEPA training te gaan volgen? Dit kun je bijvoorbeeld doen bij FMTC Safety. De gecertificeerde trainers leren je alles wat je moet weten, op een boeiende manier. Er zijn verschillende trainingen waar je uit kunt kiezen. Ga je voor de training blusinstructies, helicopter landing officer, limited offshore training, banksman training of offshore first aid? De opties zijn oneindig; je bent dus nog lang niet uitgeleerd! Neem een kijkje op de website en kom erachter wat de mogelijkheden zijn, zodat je een goede keuze kunt maken en direct aan de slag kunt met een training die bij jou past.