verbouwen tips

Ben jij toe aan een grote verbouwing in je huis? Dan kun je wel wat goede tips gebruiken. Er kan veel misgaan tijdens een verbouwing, en dat wil je nu juist voorkomen. Het zou zonde zijn als die mooie nieuwe Skantrae binnendeuren toch net niet meer in je budget passen omdat je door gemaakte fouten dat geld al ergens anders aan kwijt bent. Dat zal jou niet gebeuren als je je goed voorbereidt!

Een realistisch budget bepalen

Dan ook als eerste: het budget. Natuurlijk heeft elk project een budget nodig om het kostenplaatje in beeld te houden, maar dat is niet altijd een makkelijke taak. Het kan zomaar zijn dat er een gat valt tussen je droomontwerp en het geld dat er is. Daarom is het erg belangrijk om een goed beeld te krijgen van alle prijzen voor de verbouwing. Denk daarbij aan materialen, maar vergeet ook niet eventuele arbeidskosten. Vooraf de verwachtingen bijstellen valt altijd minder zwaar dan achteraf.

Maak een goede planning

Heb je het budget klaar? Dan kun je een stapje verder zetten. Het is tijd om een planning te maken. Stel jezelf de vraag welke dingen echt aanwezig moeten zijn in het huis, wie wanneer thuis is en hoe je de verbouwing daaromheen kan plannen. Woont je familie in dezelfde straat, dan kun je misschien af en toe daar terecht terwijl jouw badkamer wordt verbouwd. Maar zijn dat soort dingen niet mogelijk, dan moet je bepalen wat in welke tijd wanneer af moet. Wellicht moet je ook een oppas regelen. Met een goede planning kom je voor minder verrassingen te staan.

Weet wie je inhuurt

Of je nu van plan bent een kleine particulier in te huren of een grotere aannemer, weet wie je voor je hebt. Je kan van vrienden goede dingen over een bedrijf hebben gehoord, maar ga niet altijd alleen daar op af. Vooral als je een voor jou nog onbekende aannemer inhuurt, check even of alles klopt. Check de certificerings papieren, reviews en hun verzekering. Dan weet je zeker dat je gaat werken met een professional en geen onnodige financiële risico’s loopt. En vergeet niet om vooraf even kennis te maken! Het is wel zo fijn als je met je aannemer overweg kan.