We leven tegenwoordig in een tijd dat we steeds vaker naar online video kijken in plaats van tv. Het is dus van belang dat alle online content toegankelijk is voor een breed publiek. Een online video laten ondertitelen kan daar zeker bij helpen. Een ondertitelde video is niet alleen aantrekkelijk voor dove en slechthorende kijkers, maar ook voor een ander publiek.

Internationaler en toegankelijker

Waar het vroeger gebruikelijk was om video’s te kijken die werden gemaakt in je eigen taal, kijken we tegenwoordig steeds meer naar internationale content. Uiteraard kunnen wij in Nederland prima Engels verstaan en kijken we deze video’s ook steeds vaker. Een trend die we steeds vaker zien is dat er steeds meer video’s worden bekeken in een totaal vreemde taal. Door ondertiteling kun je toch begrijpen waar het over gaat. Er zijn dus ook steeds meer buitenlandse mensen die naar Nederlandse video’s kijken.

Met ondertiteling maak je een video dus een stuk toegankelijker. Ook mensen die een video bekijken met het geluid uit kunnen toch volgen waar de video over gaat door ondertiteling. Dit zien we steeds vaker op social media kanalen zoals Facebook. Een video laten ondertitelen loont dus echt.