Voor velen is het een droom die nooit bereikt zal worden: financiële vrijheid. De vrijheid om te doen waar je zin in hebt, te gaan waar ja maar gaan wilt en te staan waar jij wilt staan. Werken omdat je het wilt, niet omdat het moet. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Een goede eerste stap naar financiële vrijheid is het beginnen van je eigen bedrijf. Hiervoor is een kantoor van groot belang. Je kan beton cire kopen en installeren op de muren van je kantoor, een prachtig eikenhouten bureau kopen, en je bent er klaar voor!

Wat ga je verkopen?

Dit is een logische vraag die bij veel beginnende ondernemers door het hoofd schiet. Je moet op zoek gaan naar het gat in de markt. Maar nog belangrijker: verkoop wat je weet. Als jij je hele leven in de ICT hebt gewerkt, ga je geen betonlook verf verkopen. Als je in de bouw hebt gewerkt is dat misschien wel een optie. Regel in ieder geval je eigen domein zodat je vindbaar bent op het wereldwijde web, dit scheelt al een hoop. Zo kunnen mensen makkelijker in contact met jou komen. Nu is het nog een kwestie van het bereiken van je doelgroep.

Bereik de doelgroep

Als we het voorbeeld uit de vorige alinea aanhouden en je inderdaad veel ervaring in de bouw hebt, is het wellicht niet zo’n slecht idee om gereedschap of kalkverf te verkopen in een webshop. Let wel goed op waar behoefte aan is in de markt. Als je bijvoorbeeld een kleur verf gaat verkopen die totaal uit de mode is, is de kans groot dat je het niet haalt. Mocht je eerste poging niks worden, geef het niet op! De grootste succesvolle bedrijven hebben vaak een verleden van vallen en weer opstaan. Het lukt zelden in een keer.