Rolluiken zijn een geweldige investering voor elk huis omdat ze bescherming bieden tegen inbraak, de zon en geluidsoverlast. Maar om ervoor te zorgen dat jouw rolluiken lang meegaan en optimaal blijven presteren, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van jouw rolluiken. Unie Techniek legt je graag meer uit!

  1. Reinig de rolluiken regelmatig Het is belangrijk om jouw rolluiken regelmatig schoon te maken om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om de rolluiken schoon te maken. Vermijd het gebruik van schurende middelen of schuursponsjes, omdat deze de verf van de rolluiken kunnen beschadigen.
  2. Smeer de geleiders en lamellen Om ervoor te zorgen dat de rolluiken soepel openen en sluiten, is het belangrijk om de geleiders en lamellen regelmatig te smeren. Gebruik hiervoor een smeermiddel op siliconenbasis en breng het aan op de geleiders en lamellen.
  3. Controleer de bevestigingen Controleer regelmatig of de bevestigingen van de rolluiken goed vastzitten. Losse bevestigingen kunnen leiden tot trillingen en geluidsoverlast. Als je losse bevestigingen vindt, draai ze dan vast met een schroevendraaier.
  4. Controleer de motor en bediening Als je elektrische rolluiken hebt, is het belangrijk om de motor en bediening regelmatig te controleren. Zorg ervoor dat de bediening goed werkt en de motor soepel draait. Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met een professionele installateur.
  5. Bescherm jouw rolluiken tegen weersinvloeden Extreme weersomstandigheden kunnen schadelijk zijn voor jouw rolluiken. Bescherm jouw rolluiken tegen regen, sneeuw en zware wind door ze tijdig op te trekken. Als je rolluiken zijn blootgesteld aan weersomstandigheden, controleer dan de onderdelen op schade en laat ze indien nodig repareren.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw rolluiken lang meegaan en optimaal blijven presteren. Vergeet niet dat als je problemen ondervindt of de rolluiken beschadigd zijn, het altijd het beste is om een professionele installateur te raadplegen. Door goed onderhoud en tijdige reparaties kun je ervoor zorgen dat jouw rolluiken hun waarde behouden en jouw huis beschermen.