gietvloer

Je huis schoonmaken. De een vindt dit een leuke bezigheid om te doen, terwijl veel mensen hier ook een hekel aan hebben. Toch is het wel zo fijn om in een zo schoon mogelijke woning te leven. Zo is het belangrijk je vloer goed schoon te houden. Hier maak je toch dagelijks gebruik van. Maar hoe houd je de vloer het beste schoon?

Droog beginnen

Wanneer je begint met het schoonmaken van bijvoorbeeld je gietvloer, is het van belang dat je droog begint. Hierbij kun je denken aan het vegen van de vloer, maar daarvoor kan ook zeker een stofzuiger gebruikt worden. Door dit te doen haal je de grootste stofdeeltjes en vuil van de vloer weg. Hierdoor voorkom je mogelijke krassen en wordt de vloer veel beter schoon.

Welke bezem moet je gebruiken?

In iedere woning komt wel een bezem voor. Toch zijn lang niet al die bezems goede bezems. Het beste is om een bezem in huis te hebben die natuurlijke haren heeft. Deze haren werken het beste als ze kruislings vastzitten. Hierdoor kun je het meeste vuil weghalen, zodat je vloer beter schoon wordt. 

gietvloer

Ben jij al bekend met de wiper?

In principe komt de wiper erg overeen met een dweil. Het is een doek die dikker en zachter is dan de dweil. In het doek zitten vezels die er bijvoorbeeld voor zorgen dat vuil goed vast blijft zitten. Daarnaast heb je ook vezels die ervoor zorgen dat al het vuil tussen bijvoorbeeld ook de naden weg wordt gehaald.

Kies de juiste dweil

Ook bij de dweil is het van belang dat je de juiste hebt. De ene dweil is bijvoorbeeld weer goed voor een gietvloer, terwijl de ander weer beter werkt op tegels. Doe goed onderzoek en stel eventueel vragen in de winkel. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en de vloer goed schoon kunt maken. 

Zorg voor een droog einde

Het is van belang dat je niet nat eindigt. Natuurlijk kun je wel eindigen met het dweilen, maar hierbij is het wel van belang dat de vloer niet al te nat is. Wanneer de vloer namelijk te nat is, kun je last krijgen van schade op de vloer. En dit wil je natuurlijk voorkomen.