Een van de goede tips om te kunnen verven zonder strepen is dat je het oppervlak eerst goed moet reinigen, schuren en stofvrij moet maken, en je moet niet al te veel kracht zetten op de rol. Zorg ook dat je het in één keer kunt afronden en het niet afbreekt, omdat er anders een deel eerder opdroogt dan het andere deel en dat kan voor een minder mooi resultaat zorgen. Voor materiaal buiten kun je een kwalitatieve beits gebruiken, bijvoorbeeld de Jotun beits. Het is slim om meteen te kiezen voor kwaliteit, zodat je niet voor ongeplande resultaten komt te staan.

Tips voor beitsen

Gaat het om grote oppervlaktes? Gebruik dan een roller. Gaat het meer om kleinere oppervlakken en details? Gebruik dan een kwast. Het is belangrijk dat je je hierop aanpast voor het beste resultaat. Om te beitsen is het ook erg verstandig om te zorgen voor een beits die waterafstotend is, zoals de Jotun trebitt. Om de beits beter in te laten trekken, kun je het eerst verdunnen met terpentine. Heb je een laag aangebracht? Laat het dan een dag (24 uur) drogen. Vervolgens schuur je het hout weer.

Het is aan te raden om drie lagen aan te brengen wanneer je aan de slag gaat met beits. Wel is het belangrijk om 24 uur tussen elke laag aan te houden om het goed te laten opdrogen. Ook dan zorg je ervoor dat het oppervlak geen stof en vet bevat. De drie lagen zorgen voor een betere bescherming dan met bijvoorbeeld één laag. Daarna kun je eroverheen verven met bijvoorbeeld zijdeglansverf.