Ze zijn er in verschillende soorten, smaken en kleuren. Je kunt ze roosteren, branden, omhullen met chocolade of gewoon zo eten. Ze zitten in (schuim)gebak, koekjes, chocoladepasta’s, repen en vele andere producten. We hebben het natuurlijk over de Hazelnootjes. De hazelnoot is de vrucht van de hazelaar, een boom die wel acht meter hoog kan worden. Een hazelaar, ook wel de “Corylus Colurna” genoemd, geeft pas na tien jaar groeien hazelnoten. De boom geeft pas vruchten in het najaar, rondom september en oktober. De nootjes zijn erg gezond. Elke dag een hand vol nootjes geeft een goede bescherming tegen diverse hart- en vaatziekten. Een gezonde noot die je iedere dag kunt snacken. Snacken moet wel met mate natuurlijk.
Gezonde snack in diverse varianten
Naast dat ze gezond zijn, zijn ze natuurlijk ook erg lekker. Zoals eerder genoemd bestaan er verschillende soorten hazelnoten. Je ziet het overal voorbij komen: ongebrand, rauw en geroosterd. Ongebrand wil zeggen dat de noten niet bewerkt zijn. Ze bevatten enkel eigen voedingsstoffen. Daarnaast bestaat er nog gebrande noten. Gebrand wil aanduiden dat de noten in olie gefrituurd zijn. Vanwege de verbranding, bevatten deze noten lagere gehaltes van mineralen en vitamines. Als derde bestaat er nog de geroosterde variant. Dat wil zeggen dat de noten aan de lucht geroosterd zijn, zonder olie.