Kinderen houden van buitenspelen, dat is algemeen bekend. Het is dus belangrijk om een kindvriendelijke tuin te creëren waar ze veilig kunnen spelen en ontdekken. Kunstgras kan een goede optie zijn voor families met kinderen. Het is zacht, altijd groen en vereist weinig onderhoud. Daarnaast kan het bijdragen aan een kleurrijke en gezellige sfeer in de tuin. Speeltoestellen zoals een glijbaan, schommel of zandbak kunnen de tuin extra leuk maken voor kinderen. Zorg daarnaast voor voldoende schaduwplekken zodat de kinderen ook op warme dagen buiten kunnen spelen. Planten en bloemen maken de tuin aantrekkelijk en zijn ook leerzaam voor kinderen.

Een kindvriendelijke inrichting van huis en tuin

Bij een gezinsvriendelijke inrichting hoort natuurlijk ook een kindvriendelijke inrichting van het huis. Het is van belang om een veilige en comfortabele omgeving te creëren. Denk aan meubels met afgeronde hoeken en vermijd glazen tafels. Zorg voor voldoende opbergruimte zodat speelgoed en andere spullen makkelijk opgeruimd kunnen worden. Een kunstgras tuin is ook binnen een optie, denk aan een speelhoek waar de kinderen lekker kunnen ravotten. Voor de muren kun je kiezen voor afwasbare verf, handig als de kinderen besluiten om hun creativiteit op de muren los te laten.

Het interieur opvrolijken

Het decoreren van het huis is iets waar je je creativiteit volledig in kwijt kunt. Creëer een gezellige en warme sfeer met mooie kleuren, stoffen en accessoires. Kies voor duurzame en natuurlijke materialen, niet alleen goed voor het milieu maar vaak ook mooier en van betere kwaliteit. Planten in huis zijn niet alleen mooi maar dragen ook bij aan een goede luchtkwaliteit. Personaliseer je huis met foto’s, kunstwerken of andere persoonlijke items. Vermijd teveel prullaria, zeker in een gezinshuis kan het al snel rommelig worden. Less is more, kies liever een paar mooie, opvallende items dan veel kleine decoraties. Zo houd je het huis stijlvol en rustig.