Er wordt steeds vaker gezien: een vloer die eruit ziet als beton. Dit wordt gemaakt van beton cire. Al kan dit een wat industriële look geven, is het een heel makkelijk materiaal om in elk interieur in te zetten. En het zal er altijd goed uit! Dus wat is het precies?

Beton cire

Beton cire is een product, gemaakt van beton wat gemengd wordt met hars. Het wordt ook wel betonstuc of betonlook stuc genoemd en wordt op vele plekken ook wel geschreven als beton ciré. Eigenlijk is het een betonlook toplaag van hoge kwaliteit. Wat zo fijn is aan het product, is dat het gebruikt kan worden voor het afwerken van vloeren, muren, keuken, meubels, trappen, badkamers en nog meer. Iemand zou dus gemakkelijk een heel huis kunnen hebben waarvan het interieur netjes is afgemaakt met beton cire.

Er zijn vele voordelen die ervoor zorgen dat mensen beton cire als vloer willen hebben. Het product kan namelijk zeer goed tegen krassen en is oersterk. Meer voordelen zullen nog wat later genoemd worden. Eerst, wat is de beton cire vloer prijs? Dit wordt bepaald aan de hand van vier factoren. Deze factoren zijn de oppervlakte, de ondergrond, de toepassing en de hoeveelheid toplagen. Onder de factor ‘oppervlakte’ wordt er gekeken naar hoe groot de kamer is en hoeveel vierkante meters er gelegd moet worden. Hoe groter, hoe meer vierkante meters, hoe duurder het project zal worden.

Beton cire kan op vrijwel elke egale ondergrond worden aangebracht. Van belang is wel dat de ondergrond zuigend is, oftewel allemaal gemaakt van hetzelfde product. Anders kan er wel gebruik worden gemaakt van primers.

Natte kamers en de keuken, waar ook veel water kan spatten, zijn over het algemeen wat duurder. Dit komt omdat de toplagen van het beton cire waterafstotend en warmtebestendig zijn. Als laatste: de hoeveelheid toplagen. Hoe meer toplagen er nodig zijn om het er goed eruit te laten zien en ervoor te zorgen dat alles veilig is, hoe meer de vloer zal kosten.

Voordelen

Maar waarom zou iemand nou precies een beton cire vloer willen hebben? Allereerst, zoals al genoemd, is goed bestand tegen krassen en stoten. Het is erg sterk en niet gevoelig voor druk- en temperatuurverschillen. Dit kan wel gebeuren bij materialen zoals hout. Beton cire is onderhoudsarm en makkelijk schoon te houden. Het komt omdat de vloer egaal en zonder naden wordt aangelegd. Zonder naden kunnen er ook geen bacteriën of stof ergens in komen. Schoonmaken kan gemakkelijk worden gedaan met wat water en zeep.

Als laatst is het nog fijn om te weten dat beton cire in ongeveer 3000+ kleuren voor kan komen. Dit kan speciaal gemengd worden om helemaal te passen binnen het interieur. Wie wil dat nou niet?