vragen advocaat huren

Of je nu bent beschuldigd van misdaad, een scheiding wilt of om een andere reden met een rechtszaak te maken hebt, in al deze gevallen is het verstandig een advocaat in de arm te nemen. Als je een advocaat in Zwolle zoekt, wil je natuurlijk zeker weten dat je een goede keuze maakt. Hoe je die keuze maakt? Door vragen te stellen natuurlijk. Wij zetten hieronder voor je neer welke vragen belangrijk zijn om een advocaat te stellen. Lees dit zodat je weet wat je moet weten voordat je een advocaat inhuurt.

Is de advocaat gespecialiseerd in jouw probleem?

Het eerste wat je gaat onderzoeken voordat je een advocaat kiest, is of de advocaat in kwestie specialiseert in jouw probleem of niet. Er zijn een hoop verschillende soorten advocaten. Je hebt advocaten die zeer algemene zaken behandelen, maar ook advocaten die veel dieptekennis hebben van bijvoorbeeld echtscheidingen of belastingen. Zoek je een advocaat om je bij te staan in een scheiding, dan heb je weinig aan een advocaat die specialiseert in belastingen. Vraag daarnaast ook hoeveel jaar ervaring de advocaat heeft.

Hoe groot is de kans van slagen?

Voordat je besluit om een advocaat in te huren, is het handig om te weten hoe groot de kans is van een gunstige uitkomst voor jou in de zaak. Een advocaat is niet goedkoop en je wilt weten dat je geld goed besteed is. Daarnaast is dit een goede vraag om te stellen om erachter te komen hoe eerlijk de advocaat tegen je is. Heb je gesprekken gehad met andere advocaten wie totaal iets anders zeiden, dan zegt dit iets over een van de partijen. Je wilt geen valse beloften, maar eerlijkheid en feiten.

Door welke advocaat wordt je zaak behandeld?

Tot slot is het erg handig om te vragen wie degene zal zijn die jouw zaak behandeld. Is dat degene met wie je het consult hebt, of een andere advocaat? Dit is ten eerste belangrijk om te weten voordat je de advocaat inhuurt omdat het fijn is als jij en de advocaat elkaar liggen. Maar daarnaast is dit een belangrijk ding om te weten omdat de advocaat met wie je het consult hebt, misschien wel meer ervaring heeft dan degene die uiteindelijk je zaak gaat behandelen.

Je moet natuurlijk ook afgaan op je gevoel, maar ook: vergeet niet om deze dingen te vragen voordat je een advocaat inhuurt.