De voordelen van het ondernemerschap!

Veel mensen in Nederland zijn in loondienst. Aan de andere kant is er ook een relatief grote groep die we als ‘ondernemer’ bestempelen. In deze blog beschrijven we een aantal voordelen (en een aantal nadelen) van het ondernemerschap. Zie jij het zitten om ondernemer te worden of blijf je het liefst in loondienst? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog! 

Vrijheid als ondernemer 

Als ondernemer heb je vrijheid! Er is niemand die je verwacht op kantoor. Geen 9 – 5 dus! Om iets te doen heb je geen toestemming nodig van je collega’s, manager of directie. Wanneer je in loondienst bent, is je vrijheid een stuk beperkter. Doorgaans werken de meeste mensen 40 uur per week op kantoor. Wil je tussendoor even naar de tandarts of naar het afzwemmen van je kind? Hier zul je vrije dagen voor op moeten nemen. Als eigen ondernemer heb je hier niets mee te maken. Ook vakantiedagen zijn niet van toepassing. Je gaat en staat waar en wanneer je dat wilt! 

Financieel onafhankelijk?

Als ondernemer is het vaak eerder mogelijk om financieel onafhankelijk te worden. Is jouw product of dienstverlening zo succesvol? Dan kan het je een passief inkomen opleveren. In loondienst zul je niet snel volledig financieel onafhankelijk worden. Een mogelijk nadeel: je administratie dient wel altijd op orde te zijn! Daarom raden we ondernemers aan een accountant in te schakelen. Een accountant kan je inzicht geven in je financiële mogelijkheden als ondernemer. Onderneem je in Amsterdam? Schakel dan een accountant in Amsterdam in! Meer weten over de financiële verplichtingen die komen kijken bij het ondernemerschap? Zwolse Adviesgroep kan er meer over vertellen en heeft ook een accountantskantoor in Genemuiden.