Het is natuurlijk nooit leuk om over de dood te praten. De meeste mensen proberen er zo min mogelijk aan te denken en dat is soms maar goed ook, want je maakt jezelf gek als je er te veel aan denkt. Toch zit er ook iets moois aan de dood. Het is een onderdeel van het leven en een uitvaart Soest brengt mensen juist bijeen. Wil je weten wat de mooiste begraafplaatsen ter wereld zijn? Deze uitvaartbegeleiding Amersfoort zet ze voor je op een rijtje.

Père Lachaise in Parijs – Frankrijk

De Père Lachaise is de meest bezochte begraafplaats van de wereld. Dat is niet zo vreemd, want het is onder andere de rustplaats van de wereldberoemde rockster Jim Morrison en van de bekende schrijver Oscar Wilde. Er worden rondleidingen gegeven waarbij je veel informatie over de geschiedenis van de begraafplaats krijgt. Daarnaast is de begraafplaats met de vele klinkerpaden en bomen een prachtige plek.

Highgate Cemetery in Londen – Engeland

De Highgate Cemetery is gesticht in 1839 en heeft een prachtig uitzicht op de stad. Het uitzicht is dan ook de reden waarom deze begraafplaats zo populair is bij de Londense elite. Tegenwoordig vinden de meeste mensen deze begraafplaats toch een beetje creepy. Overwoekerende paden en met mos begroeide grafstenen maken het geheel toch een beetje griezelig.

Cementerio de la Recoleta in Buenos Aires – Argentinië

Cementerio de la Recoleta betekent letterlijk de stad van de doden. En dat is het ook. De begraafplaats werd in 1822 gesticht in een van de meest prestigieuze wijken van Buenos Aires. De begraafplaats bestaat uit verschillende huisjes, beelden en andere monument