In de horeca heb je verschillende opbergruimtes nodig. Zo heb je bijvoorbeeld een vrieskast nodig voor het opbergen van de drankjes. Dit kan je het beste doen met een glasdeur vrieskast. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat de klanten kunnen zien wat jij allemaal voor drinken verkoopt. De klant zou dan geneigd zijn om ook wat drinken te komen halen. Deze vrieskasten kan je achter de bar neerzetten waar klanten het goed kunnen zien, maar je kan het ook in de zaak neerzetten. Op deze manier kunnen klanten zelf hun drinken pakken als zij het zouden willen en daarna kunnen afrekenen.
Welke horecaonderneming gebruikt een glazen vrieskast?
Tegenwoordig zijn er in de horeca veel glazen vrieskasten te zien. Deze zie je ook vaak in kantines op sportclubs en in fast food cafetaria’s. In restaurants kan je deze ook terug zien maar dit is minder waarschijnlijk. Het is dan ook handig om te hebben want klanten kunnen zien wat je in huis hebt en kunnen dan gelijk een keuze maken uit wat ze willen drinken. Het scheelt dan voor het personeel tijd want er hoeft niet meer nagedacht te worden door de klant. Dit is een van de voordelen die het nemen van een glazen vrieskast met zich mee kan brengen.