Dat de Veluwe een enorm mooie plaats is, weten we natuurlijk allemaal. Maar wist je ook dat de Veluwe bomvol verschillende pretparken zit? Het maakt niet uit waar op de Veluwe je een huisje Veluwe hebt geboekt. Vanaf het vakantiehuis Hulshorst en het vakantiehuis Putten ben je altijd binnen een kwartier in een van de vele pretparken. Wil je weten welke pretparken er allemaal op de Veluwe zijn? Lees dan snel verder!

Attractieparken

Jong en oud kunnen genieten van een dagje naar een attractiepark. Zo is bijvoorbeeld de Julianatoren de plek waar je moet wezen met de kleine thrillseekers. De Julianatoren is een heus attractiepark, speciaal ingericht voor de allerkleinsten. Ben je al wat ouder? Dan is Walibi de plaats waar je moet zijn. Walibi ligt in Biddinghuizen, wat het officieel gezien geen Veluwe meer maakt, maar met een 5 minuten autorit vanaf Elburg is het zeker de moeite waard om te vermelden. 

Speelparken

De Veluwe staat daarnaast ook bekend om haar grote speeltuinen. Deze speelplekken zijn allemaal in de buitenlucht, waardoor ze ook nog eens super gezond zijn. Neem bijvoorbeeld Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn of ‘t Smallert in Emst. Bij ‘t Smallert kun je naast de grote speeltuin (met enorme glijbanen) ook vissen in een van de visvijvers of zelf kaarsen maken in de kaarsenmakerij. Is het een regenachtige dag? Dan kunnen de kinderen ook gaan spelen in Het Land van Jan Klaassen. Een deel van het park is namelijk overdekt. 

Dierentuinen

Natuurlijk kunnen de vele dierentuinen van de Veluwe niet in het lijstje ontbreken. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Burgers Zoo in Arnhem. Hier vindt je veel verschillende dieren die allemaal in hun eigen natuurlijk habitat verblijven. Wil je genieten van het zeeleven? Dan is het Dolfinarium de plek om te zijn.