stop

Het coronavirus zorgt voor heel wat tumult. Al meer dan anderhalf jaar lijken we in Nederland (maar ook in andere landen) geen grip te krijgen over het virus. Verschillende dingen zijn al geprobeerd om het virus in te dammen. In deze blog sommen we enkele van deze maatregelen op. Tevens zijn wij benieuwd naar jouw mening. Wat denk jij van de maatregelen? En zou jij het anders doen als jij de overheid was? Hoe zou jij het aanpakken? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog. We zijn erg benieuwd! 

Ook zijn we benieuwd of jij het coronavirus al eens hebt gehad. Weet je dit niet zeker? Doe dan een test op corona. Dit kan door online een test te bestellen bij How Are You Diagnostics

Mondkapjesplicht

In Nederland hebben we in openbare ruimtes de regel dat je hier een mondkap moet dragen. In openbare ruimtes komen doorgaans veel mensen samen. Denk bijvoorbeeld aan de bioscoop, het theater of een supermarkt. Een virus krijgt hier eenvoudig de kans om om zich heen te grijpen. We dragen het virus voornamelijk over door lichamelijk contact en door ons speeksel. Als we praten, komt er speeksel vrij. Via het speeksel kan het virus zich overdragen. 

Avondklok

Ook hebben we in Nederland een avondklok gehad. Hierbij moest iedereen na 20.00 uur thuis (binnen) zijn. Het was niet toegestaan om je na 20.00 uur op straat te begeven, tenzij je hier een goede reden voor had. Denk bijvoorbeeld aan het uitlaten van de hond. 

Thuiswerken

De overheid heeft bedrijven ook met klem geadviseerd om thuiswerken toe te staan. Door thuis te werken, hoeven minder mensen elkaar te ontmoeten. Zo heeft het virus minder kans om om zich heen te grijpen.