vacature accountmanager brabant

Ben jij opzoek naar een (nieuwe) baan of ben je nieuwsgierig naar de functie accountmanager? Heb jij toevallig al ervaring in de accountmanagement of wil je graag werken als accountmanager? En ben je opzoek naar een vacature? En woon je ook nog eens toevallig in Brabant? Neem dan eens een kijkje bij vacature accountmanager Brabant.

Wat is een accountmanager?

Een accountmanager is iemand die werkt als intermediair tussen een klant en de organisatie die een accountmanager vertegenwoordigt. Het woord accountmanager houdt niet zozeer verband met het managen of het leidinggeven aan mensen, maar op het managen en ook nog eens het beheren van klanten oftewel accounts. De functie accountmanagement is in feite een combinatie van relatiebeheer en sales. 

vacature accountmanager brabant

Wat doet een accountmanager?

Als je aan de slag gaat als accountmanager beschik je over een brede takenpakket. De takenpakket is gericht op het genereren van een hogere omzet door middel van relatiebeheer. Daarnaast is het werven van nieuwe klanten en het adviseren omtrent marktontwikkelingen en kansen ook een belangrijk taak binnen de functie account manager. Je hebt als accountmanager een complexe rol die vraagt om strategische, leidinggevende, communicatieve en adviserende kwaliteiten, aangevuld met de nodige onderhandelingsvaardigheden. Een voorbeeld van een taak is het analyseren van de markt, het inventariseren van accounts en het opstellen van een strategisch accountplan.