Linkbuilding strategie

Een Linkbuilding strategie zal verschillende soorten links en teksten bevatten waaronder anchor teksten. Een anchor tekst is een verwijzing naar een andere webpagina waar je op kunt klikken. Zo kun je bijvoorbeeld linken naar een blog dat je op jouw website hebt staan. Ook kunnen deze teksten worden gebruikt om te linken naar een product in een webshop. Deze teksten kunnen zowel worden gebruikt om binnen een website naar andere pagina’s te linken als voor het linken naar andere websites. Deze links zijn vaak gemakkelijk te herkennen omdat ze onderstreept zijn. Daarnaast hebben deze teksten vaak ook nog een andere kleur om extra aandacht te trekken. Anchor teksten zijn ook weer onder te verdelen in verschillende soorten. 

De verschillende anchor teksten 

Binnen een linkbuilding strategie wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten anchor teksten. De eerste soort anchor tekst die kan worden gebruikt is de zogenoemde ‘exact match’. Een exact match houdt in dat het zoekwoord van een pagina terugkomt in de anchor tekst. Daarentegen kun je ook juist gebruik maken van een algemene tekst. Een bekend voorbeeld hiervan is ‘klik hier’. Naast de exact match en de algemene tekst kun je ook gebruikmaken van een naakte URL of een afbeelding. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er bij een naakte URL het webadres van een website gebruikt als anchor tekst. Een afbeelding gebruiken als anchor tekst kan handig zijn omdat een afbeelding vaak meer aandacht trekt. 

Linkbuilding strategie

Het gebruik van de verschillende soorten anchor teksten

Er zijn dus verschillende soorten anchor teksten. Welk soort anchor teksten je het beste kunt gebruiken voor jouw website is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren waaronder de branche waar jouw website onder valt. Daarnaast is het zo dat er vaak gebruik wordt gemaakt van meerdere soorten anchor teksten voor dezelfde website. Afbeeldingen en de exact match worden over het algemeen minder vaak gebruikt. De naakte URL en de algemene anchor tekst worden juist wel weer wat vaker gebruikt.