Hoe wordt een pvc vloer gemaakt?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met een pvc vloer Dalfsen. De pvc vloer is enorm populair en ze worden alleen maar populairder. Dat is niet zo vreemd als je naar de vele voordelen van een pvc vloer kijkt. Een pvc vloer is namelijk waterdicht, eenvoudig in onderhoud en nog eenvoudiger om schoon te maken en schoon te houden. Het is de ideale vloer voor in huis. Vooral als je kinderen of huisdieren hebt of als je gewoon erg onhandig bent. Ben je benieuwd hoe een pvc vloer wordt gemaakt? Lees dan snel verder!

Proces

Een pvc vloer van Droomvloer wordt via een speciaal proces gemaakt. Een pvc vloer bestaat uit drie lagen. Deze lagen vormen samen de pvc vloer zoals wij die kennen. De rug van de pvc vloer is het belangrijkste onderdeel. Dit zorgt namelijk voor de kwaliteit van de vloer. De rug bestaat uit zuiver pvc. Deze laag van pvc kan zelfs worden gemaakt van gerecycled pvc. Toch is dat niet aan te bevelen. Gerecycled pvc is namelijk een stuk minder sterk dan de originele variant.

Film- en toplaag

De tweede en derde laag van een pvc vloer zijn respectievelijk de film- en toplaag. De filmlaag zorgt voor de uitstraling van de vloer. Eigenlijk is de filmlaag een grote poster die op het pvc wordt gedrukt. De lagen worden op elkaar geperst met een zogenoemde hot press machine. Hierdoor lijkt het pvc op echt hout. De derde laag is de toplaag. Deze laag heeft misschien wel de belangrijkste functie. Namelijk het beschermen van de vloer.